Βιωματικά Εργαστήρια


Πρόγραμμα  2017- 2018


Οι εγγραφές ξεκινούν στο νέο μας χώρο την Τετάρτη 15 Νοέμβρη 2017

  

Τα εργαστήρια ξεκινούν

Δευτέρα 4 Δεκέμβρη 2017

Μικροί Εξερευνητές

Πώς αλλιώς λέγεται η γη; Γιατί λάμπουν τα αστέρια; Πώς εκρήγνυται ένα ηφαίστειο; Υπάρχουν στα αλήθεια δηλητηριώδη φυτά; Πώς μπορώ να φυτέψω τα δικά μου λαχανικά; Τι σημαίνει τρέφομαι σωστά και αθλούμαι αρκετά; Γιατί αλλάζουν οι εποχές; Τι μπορώ να κάνω για να προστατέψω και εγώ τον πλανήτη μου;

Σε αυτά και ακόμη περισσότερα ερωτήματα απαντούν οι μικροί μας φίλοι σε ένα εργαστήριο γεμάτο φαντασία και διασκέδαση. Με τη βοήθεια παιχνιδιών, εικαστικής δημιουργίας, πειραμάτων και κατασκευών τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο που μας περιβάλλει, αναπτύσσουν νέες δεξιότητες, εκτονώνονται και δημιουργούν.

Για παιδιά ηλικίας 4- 6 ετών

Έκφραση και κίνηση

Γίνομαι αστείος, γκρινιάρης ή κατσούφης, χαρούμενος ή λυπημένος. Μαθαίνω να μιλάω με το σώμα μου. Βασιζόμενοι στις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού και έχοντας ως εργαλεία το παιχνίδι (κίνησης και έκφρασης),την δραματοποίηση και την εικαστική δημιουργία τα παιδιά αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, παρατηρούν, σκέφτονται και εκφράζονται αξιοποιώντας διαφορετικά ερεθίσματα. Αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και δημιουργούν διασκεδάζοντας.

Για παιδιά ηλικίας 4- 6 ετών

Ντετέκτιβ του πλανήτη

Ένα ταξίδι στο διάστημα και στη μεγάλη έκρηξη, στο σχηματισμό της Γης, στην εμφάνιση και εξαφάνιση των δεινοσαύρων, στην εξέλιξη του ανθρώπου, στις φυσικές επιστήμες, στους διαφορετικούς πολιτισμούς, στις εποχές και στο νερό, στα σπάνια ορυκτά, στα δέντρα, στα φυτά, στα φρούτα και στα λαχανικά.

Με τη βοήθεια παιχνιδιών πειραμάτων και κατασκευών εξερευνούμε το παρελθόν, γνωρίζουμε τον κόσμο που μας περιβάλλει και δημιουργούμε νέες στάσεις και συμπεριφορές. Καλλιεργούμε τη φαντασία μας και ανακαλύπτουμε τα όριά μας! 

Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών 

Κίνηση και αυτοσχεδιασμός

Με τη βοήθεια κινητικών ασκήσεων και ασκήσεων απελευθέρωσης/ χαλάρωσης, παιχνιδιών ρόλων και αυτοσχεδιασμών επιτυγχάνεται η σωματική έκφραση, η απελευθέρωση των συναισθημάτων και η δημιουργία. Τα παιδιά ενεργοποιούν τη φαντασία τους, επικοινωνούν μεταξύ τους και κατακτούν τη γνώση μέσα από την αίσθηση. Μέσα από μια άκρως δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία ανακαλύπτουν τις δυνατότητες και τα όρια τους. 

Για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Τα προγράμματα μας υλοποιούνται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μας καθώς και σε χώρους πολιτισμού με τους οποίους συνεργαζόμαστε!

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! 

Δημιουργική απασχόληση

Επιδαπέδια παιχνίδια

Παιχνίδια εξερεύνησης

Παιχνίδια κίνησης

Παιχνίδια φαντασίας

Θεατρικό παιχνίδι

Κουκλοθέατρo

Στον κόσμο των πειραμάτων

Εντυπωσιακά πειράματα

Φυσικής- Χημείας- Γεωλογίας

με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Εργαστήρια

Χειροτεχνίες και κατασκευές γεμάτες φαντασία.

Εποχιακές κατασκευές (Χριστουγεννιάτικες -Αποκριάτικες -Πασχαλινές)

Το δικό μας Μουσείο

Εκθέσεις χειροτεχνίας

Εκθέσεις ζωγραφικής

Εκθέσεις κατασκευών

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2017-2018  « Όσα δίνει ο άνεμος» 💡🌎

Η ομάδα του Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ συνεργάζεται με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Με τη βοήθεια βιωματικών δράσεων οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται την επιβάρυνση που δέχεται το φυσικό περιβάλλον με την έως τώρα χρήση των ορυκτών καυσίμων. Μέσα από πειράματα και κατασκευές διαπιστώνουν τη λειτουργία και τη σπουδαιότητα της χρήσης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. 

Ημέρες διεξαγωγής Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρες διεξαγωγής : 9.30- 13.30 ( κατόπιν συνεννόησης με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων)

Φρούτα και λαχανικά μέσα σε ανακυκλώσιμα υλικά! 

Εργαστήρι για παιδιά!

Την Κυριακή 18 Ιουνίου το Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ συνάντησε τους μικρούς του φίλους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με το εργαστήρι: Φρούτα και λαχανικά μέσα σε ανακυκλώσιμα υλικά!🌱

Τι σχέση μπορεί να έχει μία φραουλιά, ένα παλιό κουτί από παπούτσια και μία κιθάρα; Πώς μπορούν οι κονσέρβες να μετατραπούν σε αστείες φιγούρες αποκτώντας τα δικά τους μαλλιά; Μπορεί ένα πλαστικό μπουκάλι να φιλοξενήσει μία πιπεριά;
Τα παιδιά φύτεψαν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά, μαθαίνοντας πώς να τα διατηρούν υγιή. Επαναχρησιμοποίησαν καθημερινά υλικά με κύριο εργαλείο τη φαντασία τους ενώ ανακάλυψαν με διασκεδαστικό τρόπο την αξία της ανακύκλωσης.

Παραμυθοδημιουργίες 

Το δικό μας παραμύθι!

Το «Βιώνω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» και ο Παιδικός IANOS προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα βιωματικό εργαστήρι γεμάτο φαντασία.

...Μια όμορφη νεράιδα σε ένα πολύχρωμο αερόστατο, ένας αόρατος ποντικός ή ένας πονηρός ντεντέκτιβ, μια σκοτεινή μάγισσα και ένας επικίνδυνος ληστής. Ποιος μπορεί να αποφασίσει; Πώς μοιάζουν άραγε και πού μένουν, όλοι αυτοί οι ήρωες των παραμυθιών; Τι τρώνε, πώς μετακινούνται και πώς συμπεριφέρονται; Πώς δημιουργούνται άραγε τα παραμύθια;...

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 οι μικροί μας φίλοι θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε όλα αυτά τα -όχι και τόσο- παράξενα ερωτήματα δίνοντας μορφή στο δικό τους παραμύθι μόλις σε μία ώρα. Εξάλλου, τόσα μπορούν να συμβούν μόλις σε λίγα λεπτά στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού!

Για παιδιά από 6 έως 10 ετών