Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

2018-2019

Επιλέξτε τους τίτλους των προγραμμάτων για περισσότερες πληροφορίες.

Κατεβάστε τον οδηγό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2018-2019

Όσα δίνει ο άνεμος ...Επέστρεψε ανανεωμένο!

Με τη βοήθεια βιωματικών δράσεων και παιχνιδιών οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται την επιβάρυνση που δέχεται το φυσικό περιβάλλον με την έως τώρα χρήση των ορυκτών καυσίμων.

 Μέσα από μοντέλα προσομοίωσης και δημιουργώντας τις δικές τους κατασκευές διαπιστώνουν τη λειτουργία, τη σπουδαιότητα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Μέσα από βιωματικές δράσεις και κατασκευές δίνεται έμφαση στην αξία της μείωσης και της επαναχρησιμοποίησης των υλικών καθώς και στα οφέλη που προκύπτουν από την διαδικασία της ανακύκλωσης για το περιβάλλον ως σύνολο.

Βιωματικά εργαστήρια

Δωμάτια γρίφων

Water drops 

Ο διάσημος καθηγητής Νέρους Φοβίσιους πήρε την πιο τρελή απόφαση. Να σταματήσει τον κύκλο του νερού! 

Στόχος της ομάδας είναι να σώσει το νερό συλλέγοντας στοιχεία και λύνοντας γρίφους. Η ομάδα διερευνά τον κύκλο του νερού, αντιλαμβάνεται τη σημασία του νερού στη ζωή μας, τις αιτίες μόλυνσης και γνωρίζει τρόπους καθαρισμού και εξοικονόμησής του. 

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο είναι κατάλληλο για μαθητές:

Β,Γ, Δ Δημοτικού

Διάρκεια: 90'Darwin trip

Πραγματοποιήστε ένα ξεχωριστό ταξίδι μυστηρίου γεμάτο παιχνίδια γρίφων και αινιγμάτων.

 Συνεργαστείτε για να λύσετε το μυστήριο της "φυσικής επιλογής". Ανακαλύψτε το φαινόμενο της πεταλούδας καθώς και το ποιος ήταν ο Κάρολος Δαρβίνος. 

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο είναι κατάλληλο για μαθητές:

 Ε', Στ' Δημοτικού

Διάρκεια: 90'

Νέο Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

                   Από 3­ - 21 Δεκεμβρίου 2018      Για μαθητές Α', Β' και Γ' Δημοτικού

Ένας μικροσκοπικός τάρανδος, ένας αόρατος Άγιος Βασίλης ή ένα πονηρό ξωτικό μια σκοτεινή μάγισσα και ένας ληστής χριστουγεννιάτικων ζαχαρωτών. Ποιος μπορεί να αποφασίσει; Πώς μοιάζουν άραγε και πού μένουν, όλοι αυτοί οι ήρωες των παραμυθιών; Τι τρώνε, πώς μετακινούνται και πώς συμπεριφέρονται; Πώς δημιουργούνται άραγε τα παραμύθια;

Οι συμμετέχοντες δίνουν τις δικές τους απαντήσεις σε όλα αυτά τα -όχι και τόσο- παράξενα ερωτήματα δίνοντας μορφή στο δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι μόλις σε μία ώρα. Εξάλλου, τόσα μπορούν να συμβούν μόλις σε λίγα λεπτά στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού!

Μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες γνωρίζουμε τον κόσμο του παραμυθιού και του παιδικού βιβλίου. Καλλιεργούμε τη φαντασία μας δημιουργώντας τη δική μας ιστορία, δίνοντάς της μορφή και μέσα από τη ζωγραφική.