Εκδήλωση ενδιαφέροντος για τα ετήσια εργαστήρια.

    Για πληροφορίες ή κρατήσεις θέσεων παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Ετήσια βιωματικά εργαστήρια

Ντετέκτιβ του πλανήτη

Γιατί λάμπουν τα αστέρια; Πώς εκρήγνυται ένα ηφαίστειο; Υπάρχουν στ' αλήθεια δηλητηριώδη φυτά; Σε αυτά και ακόμη περισσότερα ερωτήματα απαντούν οι μικροί μας φίλοι πραγματοποιώντας ένα ταξίδι από το διάστημα και τη Μεγάλη Έκρηξη στο σχηματισμό της Γης, στην εμφάνιση και εξαφάνιση των δεινοσαύρων, στην εξέλιξη του ανθρώπου, στις εποχές και στο νερό, στα σπάνια ορυκτά, στα δέντρα, στα φυτά, στα φρούτα και στα λαχανικά.

Μέσα από βιωματικές δράσεις οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον κόσμο που μας περιβάλλει διαπιστώνοντας τη δυναμική σχέση ανθρώπου περιβάλλοντος. Διαμορφώνουν νέες αξίες και συμπεριφορές αποκτώντας διάθεση για ενεργή συμμετοχή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Το παρόν εργαστήριο αποτελείται από διαφορετικές θεματικές οι οποίες θα πραγματοποιούνται και θα ολοκληρώνονται ανά μήνα με τους συμμετέχοντες να υλοποιούν ατομικές και ομαδικές κατασκευές.

Α τμήμα - ηλικίες 5-7 ετών : Τετάρτη 18.00- 19.30

Β τμήμα - ηλικίες 8-10 ετών: Πέμπτη 18.00 - 19.30

Ταξίδι στη Θεατροπία

Με τη βοήθεια κινητικών ασκήσεων και ασκήσεων απελευθέρωσης/χαλάρωσης, παιχνιδιών ρόλων και αυτοσχεδιασμών επιτυγχάνεται η σωματική έκφραση, η απελευθέρωση των συναισθημάτων και η δημιουργία.

Βασιζόμενοι στις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού και έχοντας ως εργαλεία το παιχνίδι, τη δραματοποίηση και την εικαστική δημιουργία τα παιδιά αλληλεπιδρούν, συνεργάζονται, παρατηρούν, σκέφτονται και εκφράζονται αξιοποιώντας διαφορετικά ερεθίσματα. Ενεργοποιούν τη φαντασία τους, επικοινωνούν μεταξύ τους και κατακτούν τη γνώση μέσα από την αίσθηση. Μέσα από μια άκρως δημιουργική και ευχάριστη διαδικασία ανακαλύπτουν τις δυνατότητες και τα όριά τους. Αφήνουν τη φαντασία τους ελεύθερη και δημιουργούν διασκεδάζοντας.

Λαμβάνοντας υπόψη την αλληλεπίδραση, τη διάθεση και τη φαντασία της ομάδας το παρόν εργαστήριο μπορεί να ωθήσει τους συμμετέχοντες στη δημιουργία μίας μικρής παράστασης - παρουσίασης.

Α τμήμα - ηλικίες 5-7 ετών : Σάββατο 10.00 - 11.30

Β τμήμα - ηλικίες 8-10 ετών: Σάββατο 12.00 - 13.30


Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι ολιγομελή (10 -12 ατόμων) 

ώστε να υλοποιούνται επιτυχώς οι στόχοι της ομάδας!