Βιωματικά Εργαστήρια 2018

Οι μικροί μας επισκέπτες θα έρθουν σε επαφή με την γεωμετρία και τις αρχές της αρμονίας και ισορροπίας που τη διέπουν, μέσα από την επαφή με τη Γεωμετρική Τέχνη της αρχαιότητας. Με βιωματικές και κιναισθητικές δραστηριότητες θα ανακαλύψουν σχήματα και διακοσμητικά γεωμετρικά θέματα, θα δουλέψουν με χρώμα και πηλό και θα γίνουν για λίγο μικροί αγγειοπλάστες και αγγειογράφοι, διαπιστώνοντας τελικά, ότι η παρουσία της γεωμετρίας στην τέχνη και την καθημερινή ζωή είναι διαχρονική και αδιάλειπτη.

Στόχος είναι μια πολυαισθητηριακή εμπειρία, όπου τα παιδιά θα αναπτύξουν τις πολλαπλές τους νοημοσύνες, θα ψυχαγωγηθούν, θα καλλιεργήσουν την οπτική τους αντίληψη, αλλά και τις σωματικές και απτικές τους δεξιότητες. Ο σχεδιασμός του προγράμματος δομείται πάνω σε σύγχρονες θεωρίες μάθησης, με έμφαση στη διαθεματικότητα και τη διάδραση, την αλληλεπίδραση και τη βιωματικότητα, την δημιουργική έκφραση και την καλλιέργεια της αισθητικής αγωγής των παιδιών.

Σχεδιασμός & Εφαρμογή Προγράμματος:

Νικολέτα Ξυδέα, Αρχαιολόγος - Msc Μουσειολόγος/Μουσειοπαιδαγωγός.

 «Με χρώματα, πηλό και γεωμετρία,

φτιάχνω τα δικά μου γεωμετρικά αγγεία»

Για τον μήνα Ιανουάριο η Νικολέτα Ξυδέα, Αρχαιολόγος-Μsc Μουσειολόγος/Μουσειοπαιδαγωγός θα ταξιδέψει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της αρχαίας τέχνης και της γεωμετρίας. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε δύο κύκλους συναντήσεων. 

Τετάρτη 16 & Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

 ώρα 18:30 έως 20:00.

Για παιδιά ηλικίας 5 έως 9 ετών  

Κόστος συμμετοχής δύο κύκλων : 15 ευρώ    ( συνοδοί δωρεάν) 

Οι συνεργασίες μας


  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2018 - 2019 :                    Ταξίδι στο κέντρο της Γης

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου - Τεχνόπολη 

Πώς σχηματίζεται το φυσικό αέριο στο εσωτερικό της Γης και πώς φτάνει στα σπίτια μας? Παρέα ανακαλύπτουμε τη διαδρομή του μέσα από το δίκτυο! 

Ημέρες διεξαγωγής Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρες διεξαγωγής : 9.30- 13.30 ( Kατόπιν συνεννόησης με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων) 

Τεχνόπολη  Δήμου Αθηναίων -Summer Camp 2018

Το Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ συνεργάστηκε και φέτος με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο του φετινού Summer Camp 2018.

 Η ομάδα του Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ σχεδίασε και υλοποίησε τα δύο βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα με τίτλους: «Τα μυστικά του πράσινου κύκλου» και «Ο μαύρος χρυσός και οι 7 πράσινοι» σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2017-2018  « Όσα δίνει ο άνεμος» 💡🌎

Η ομάδα του Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ συνεργάζεται με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Με τη βοήθεια βιωματικών δράσεων οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται την επιβάρυνση που δέχεται το φυσικό περιβάλλον με την έως τώρα χρήση των ορυκτών καυσίμων. Μέσα από πειράματα και κατασκευές διαπιστώνουν τη λειτουργία και τη σπουδαιότητα της χρήσης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. 

Ημέρες διεξαγωγής Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρες διεξαγωγής : 9.30- 13.30 ( κατόπιν συνεννόησης με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων)

Φρούτα και λαχανικά μέσα σε ανακυκλώσιμα υλικά! 

Εργαστήρι για παιδιά!

Την Κυριακή 18 Ιουνίου το Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ συνάντησε τους μικρούς του φίλους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με το εργαστήρι: Φρούτα και λαχανικά μέσα σε ανακυκλώσιμα υλικά!🌱

Τι σχέση μπορεί να έχει μία φραουλιά, ένα παλιό κουτί από παπούτσια και μία κιθάρα; Πώς μπορούν οι κονσέρβες να μετατραπούν σε αστείες φιγούρες αποκτώντας τα δικά τους μαλλιά; Μπορεί ένα πλαστικό μπουκάλι να φιλοξενήσει μία πιπεριά;
Τα παιδιά φύτεψαν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά, μαθαίνοντας πώς να τα διατηρούν υγιή. Επαναχρησιμοποίησαν καθημερινά υλικά με κύριο εργαλείο τη φαντασία τους ενώ ανακάλυψαν με διασκεδαστικό τρόπο την αξία της ανακύκλωσης.

Παραμυθοδημιουργίες - Παιδικός IANOS

Το δικό μας παραμύθι!

Το «Βιώνω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» και ο Παιδικός IANOS προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα βιωματικό εργαστήρι γεμάτο φαντασία.

...Μια όμορφη νεράιδα σε ένα πολύχρωμο αερόστατο, ένας αόρατος ποντικός ή ένας πονηρός ντεντέκτιβ, μια σκοτεινή μάγισσα και ένας επικίνδυνος ληστής. Ποιος μπορεί να αποφασίσει; Πώς μοιάζουν άραγε και πού μένουν, όλοι αυτοί οι ήρωες των παραμυθιών; Τι τρώνε, πώς μετακινούνται και πώς συμπεριφέρονται; Πώς δημιουργούνται άραγε τα παραμύθια;...

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 οι μικροί μας φίλοι θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε όλα αυτά τα -όχι και τόσο- παράξενα ερωτήματα δίνοντας μορφή στο δικό τους παραμύθι μόλις σε μία ώρα. Εξάλλου, τόσα μπορούν να συμβούν μόλις σε λίγα λεπτά στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού!

Για παιδιά από 6 έως 10 ετών