Βιωματικά Εργαστήρια 2018

Τα βιωματικά εργαστήρια μας στοχεύουν στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της κοινωνικότητας, στην ανάπτυξη κριτικής σκέψης και φυσικά στη διασκέδαση των συμμετεχόντων!

Οι θεματικές τους επιλέχθηκαν ώστε να προσεγγίζουμε τρείς βασικούς άξονες : Τις επιστήμες, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Τα εργαστήρια μας είναι κατάλληλα για παιδιά από 3 ετών και πάνω. Η διάρκεια των εργαστηρίων κυμαίνεται ανάλογα με το θέμα (και την φαντασία της ομάδας των συμμετεχόντων ) από 60 - 90 λεπτά.

Το κόστος συμμετοχής είναι 8 ευρώ (Οι συνοδοί δωρεάν)

Together: Νέο δίμηνο βιωματικό εργαστήρι για γονείς και παιδιά

 Σε συνεργασία με τη Σχολή Χορού Dancemotion!!  

Ο ουσιαστικός χρόνος που περνούν μαζί ο γονέας και το παιδί έχει ως αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται η επικοινωνία και να ενισχύεται η αρμονική σχέση ανάμεσα στην οικογένεια. Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη Υoga, τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα τους και μαθαίνουν να συγκεντρώνονται στο εδώ και τώρα ενώ οι γονείς έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν έναν διαφορετικό τρόπο άσκησης και επικοινωνίας. 

Το εργαστήρι μας απευθύνεται σε γονείς με παιδιά ηλικίας από 2-5 ετών! 🧡

Εναλλακτικός τρόπος διασκέδασης!

Βιωματικά προγράμματα για μικρές και μεγάλες ομάδες παιδιών

Με μεγάλη χαρά το Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ δημιούργησε για εσάς δύο νέα προγράμματα με καθαρά βιωματικό χαρακτήρα προσαρμοσμένα στις σύγχρονες ανάγκες των παιδιών.

Κινητικά παιχνίδια, παιχνίδια φαντασίας, παιχνίδια δώρων, πειράματα και φυσικά κατασκευές είναι τα στοιχεία που συνθέτουν μία διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο διασκέδασης των μικρών μας φίλων.

Τα προγράμματα μας υλοποιούνται κατόπιν συνεννόησης στο νέο μας χώρο ο οποίος σχεδιάστηκε με σκοπό να αποτελέσει πηγή έμπνευσης, παρατήρησης και δημιουργίας!

Τα προγράμματα προσαρμόζονται στις προτιμήσεις και στο ηλικιακό επίπεδο της ομάδας σας και σε ομάδες παιδιών άνω των 4 ετών.

Διάστημα

Ανακαλύπτουμε τα μυστικά του διαστήματος!
Παίζουμε, γελάμε, χορεύουμε ...
Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και δημιουργούμε τον δικό μας ξεχωριστό πλανήτη! 

Απολιθώματα- Ταξίδι στο χρόνο

Παίζουμε, γελάμε, χορεύουμε ...
Βοηθάμε ένα ηφαίστειο να εκραγεί!
Δημιουργούμε τα δικά μας μοναδικά απολιθώματα!  

Δημιουργική απασχόληση

Επιδαπέδια παιχνίδια

Παιχνίδια εξερεύνησης

Παιχνίδια κίνησης

Παιχνίδια φαντασίας

Θεατρικό παιχνίδι

Κουκλοθέατρo

Στον κόσμο των πειραμάτων

Εντυπωσιακά πειράματα

Φυσικής- Χημείας- Γεωλογίας

με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Εργαστήρια

Χειροτεχνίες και κατασκευές γεμάτες φαντασία.

Εποχιακές κατασκευές (Χριστουγεννιάτικες -Αποκριάτικες -Πασχαλινές)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2017-2018  « Όσα δίνει ο άνεμος» 💡🌎

Η ομάδα του Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ συνεργάζεται με το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Με τη βοήθεια βιωματικών δράσεων οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται την επιβάρυνση που δέχεται το φυσικό περιβάλλον με την έως τώρα χρήση των ορυκτών καυσίμων. Μέσα από πειράματα και κατασκευές διαπιστώνουν τη λειτουργία και τη σπουδαιότητα της χρήσης των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. 

Ημέρες διεξαγωγής Δευτέρα έως Παρασκευή

Ώρες διεξαγωγής : 9.30- 13.30 ( κατόπιν συνεννόησης με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων)

Φρούτα και λαχανικά μέσα σε ανακυκλώσιμα υλικά! 

Εργαστήρι για παιδιά!

Την Κυριακή 18 Ιουνίου το Βιώνω Μαθαίνω Δημιουργώ συνάντησε τους μικρούς του φίλους στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, με το εργαστήρι: Φρούτα και λαχανικά μέσα σε ανακυκλώσιμα υλικά!🌱

Τι σχέση μπορεί να έχει μία φραουλιά, ένα παλιό κουτί από παπούτσια και μία κιθάρα; Πώς μπορούν οι κονσέρβες να μετατραπούν σε αστείες φιγούρες αποκτώντας τα δικά τους μαλλιά; Μπορεί ένα πλαστικό μπουκάλι να φιλοξενήσει μία πιπεριά;
Τα παιδιά φύτεψαν τα δικά τους φρούτα και λαχανικά, μαθαίνοντας πώς να τα διατηρούν υγιή. Επαναχρησιμοποίησαν καθημερινά υλικά με κύριο εργαλείο τη φαντασία τους ενώ ανακάλυψαν με διασκεδαστικό τρόπο την αξία της ανακύκλωσης.

Παραμυθοδημιουργίες 

Το δικό μας παραμύθι!

Το «Βιώνω-Μαθαίνω-Δημιουργώ» και ο Παιδικός IANOS προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα βιωματικό εργαστήρι γεμάτο φαντασία.

...Μια όμορφη νεράιδα σε ένα πολύχρωμο αερόστατο, ένας αόρατος ποντικός ή ένας πονηρός ντεντέκτιβ, μια σκοτεινή μάγισσα και ένας επικίνδυνος ληστής. Ποιος μπορεί να αποφασίσει; Πώς μοιάζουν άραγε και πού μένουν, όλοι αυτοί οι ήρωες των παραμυθιών; Τι τρώνε, πώς μετακινούνται και πώς συμπεριφέρονται; Πώς δημιουργούνται άραγε τα παραμύθια;...

Το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 οι μικροί μας φίλοι θα δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε όλα αυτά τα -όχι και τόσο- παράξενα ερωτήματα δίνοντας μορφή στο δικό τους παραμύθι μόλις σε μία ώρα. Εξάλλου, τόσα μπορούν να συμβούν μόλις σε λίγα λεπτά στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού!

Για παιδιά από 6 έως 10 ετών