Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία

2018-2019

Επιλέξτε τους τίτλους των προγραμμάτων για περισσότερες πληροφορίες.

Κατεβάστε τον οδηγό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων 2018-2019

Όσα δίνει ο άνεμος ...Επέστρεψε ανανεωμένο!

Με τη βοήθεια βιωματικών δράσεων και παιχνιδιών οι συμμετέχοντες αντιλαμβάνονται την επιβάρυνση που δέχεται το φυσικό περιβάλλον με την έως τώρα χρήση των ορυκτών καυσίμων.

 Μέσα από μοντέλα προσομοίωσης και δημιουργώντας τις δικές τους κατασκευές διαπιστώνουν τη λειτουργία, τη σπουδαιότητα, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Πώς επηρεάζει ο άνθρωπος το φυσικό περιβάλλον; Πώς λειτουργεί ένα οικοσύστημα; Μέσα από βιωματικές δράσεις οι μαθητές αναγνωρίζουν την αλληλεπίδραση ανθρώπου και περιβάλλοντος. Διαμορφώνουν νέες αξίες και συμπεριφορές αποκτώντας διάθεση για ενεργή συμμετοχή στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πραγματοποιούμε ένα ταξίδι από την παραγωγή ενέργειας μέσω της καύσης ορυκτών έως την παραγωγή ενέργειας από φυσικές διαδικασίες. Οι συμμετέχοντες με τη βοήθεια βιωματικών παιχνιδιών και κατασκευών γνωρίζουν τις μορφές, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της πράσινης ενέργειας.

Οι μαθητές βλέπουν από κοντά ορισμένα σπάνια απολιθώματα. Κατανοούν τον τρόπο σχηματισμού τους και διαπιστώνουν την επιστημονική τους αξία. Συμμετέχουν σε μια έκρηξη ηφαιστείου και δημιουργούν τα δικά τους μοναδικά απολιθώματα!

Ανακαλύπτουμε τη γοητεία της επιστημονικής σκέψης και τον «μαγικό» κόσμο των πειραμάτων. Παρατηρούμε, συγκρίνουμε, επεξεργαζόμαστε, συζητάμε και καταλήγουμε σε συμπεράσματα. Εξερευνούμε διαφορετικά φαινόμενα, καλλιεργούμε τη φαντασία μας συνδυάζοντας τη μάθηση με την ψυχαγωγία.

Τα παιδιά με τη βοήθεια του παιχνιδιού ανακαλύπτουν το ηλιακό μας σύστημα και τα μυστικά του διαστήματος. Περπατούν σαν αστροναύτες, συνεργάζονται και κατασκευάζουν το ηλιακό μας σύστημα χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους.

Οι μαθητές ταξιδεύουν και μαθαίνουν τον κόσμο με τη βοήθεια έξι γεμάτων "αποσκευών ανακάλυψης".

Με τη βοήθεια ομαδικών παιχνιδιών ανακαλύπτουμε τρόπους για την αποτελεσματικότερη διαχείριση των συναισθημάτων μας. Μαθαίνουμε πώς να διώχνουμε τις ανησυχίες μας και δίνουμε μορφή στη διάθεσή μας μέσα από τις κατασκευές μας.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την αξία της διαπολιτισμικότητας, βασισμένο στην επιστήμη της Γεωλογίας.

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τη διαχρονική αξία του παιχνιδιού που κρύβεται σε βάθος χρόνου.
Τα παιδιά παίζοντας και κατασκευάζοντας τα δικά τους παιχνίδια διαπιστώνουν πως τα παιχνίδια που παίζουμε σήμερα είναι ίδια με αυτά που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα, εκατοντάδες χρόνια πριν.

Οι μαθητές έρχονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού. Μαθαίνουν πώς να τον αντιμετωπίζουν, αλλά και πώς μπορούν να τον διαχωρίζουν από μια βίαιη συμπεριφορά ή μια απλή διαμάχη. Μέσα από δράσεις του προγράμματος ενισχύεται η ενσυναίσθηση και η αλληλεγγύη.

Νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα : Ψάχνοντας τα ίχνη

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την πορεία εξέλιξης της ζωής στη Γη βασισμένο στην επιστήμη της Γεωλογίας.Πραγματοποιούμε ένα ταξίδι στο χρόνο και ανακαλύπτουμε πώς έμοιαζε η Γη την εποχή των δεινοσαύρων. Τι κοινό μπορεί να είχε ένας σαρκοφάγος δεινόσαυρος με ένα κοτόπουλο; Πόσο μοιάζω εγώ με τους γονείς ή τους παππούδες μου; 

Κατάλληλο για το νηπιαγωγείο την Α και Β Δημοτικού.  

Βιωματικά εργαστήρια

Δωμάτια γρίφων

Water drops 

Ο διάσημος καθηγητής Νέρους Φοβίσιους πήρε την πιο τρελή απόφαση. Να σταματήσει τον κύκλο του νερού! 

Στόχος της ομάδας είναι να σώσει το νερό συλλέγοντας στοιχεία και λύνοντας γρίφους. Η ομάδα διερευνά τον κύκλο του νερού, αντιλαμβάνεται τη σημασία του νερού στη ζωή μας, τις αιτίες μόλυνσης και γνωρίζει τρόπους καθαρισμού και εξοικονόμησής του. 

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο είναι κατάλληλο για μαθητές:

Β,Γ, Δ Δημοτικού

Διάρκεια: 90'Darwin trip

Πραγματοποιήστε ένα ξεχωριστό ταξίδι μυστηρίου γεμάτο παιχνίδια γρίφων και αινιγμάτων.

 Συνεργαστείτε για να λύσετε το μυστήριο της "φυσικής επιλογής". Ανακαλύψτε το φαινόμενο της πεταλούδας καθώς και το ποιος ήταν ο Κάρολος Δαρβίνος. 

Το εκπαιδευτικό εργαστήριο είναι κατάλληλο για μαθητές:

 Ε', Στ' Δημοτικού

Διάρκεια: 90'

Νέο Χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό πρόγραμμα!

                   Από 3­ - 21 Δεκεμβρίου 2018      Για μαθητές Α', Β' και Γ' Δημοτικού

Ένας μικροσκοπικός τάρανδος, ένας αόρατος Άγιος Βασίλης ή ένα πονηρό ξωτικό μια σκοτεινή μάγισσα και ένας ληστής χριστουγεννιάτικων ζαχαρωτών. Ποιος μπορεί να αποφασίσει; Πώς μοιάζουν άραγε και πού μένουν, όλοι αυτοί οι ήρωες των παραμυθιών; Τι τρώνε, πώς μετακινούνται και πώς συμπεριφέρονται; Πώς δημιουργούνται άραγε τα παραμύθια;

Οι συμμετέχοντες δίνουν τις δικές τους απαντήσεις σε όλα αυτά τα -όχι και τόσο- παράξενα ερωτήματα δίνοντας μορφή στο δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι μόλις σε μία ώρα. Εξάλλου, τόσα μπορούν να συμβούν μόλις σε λίγα λεπτά στον μαγικό κόσμο ενός παραμυθιού!

Μέσα από ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες γνωρίζουμε τον κόσμο του παραμυθιού και του παιδικού βιβλίου. Καλλιεργούμε τη φαντασία μας δημιουργώντας τη δική μας ιστορία, δίνοντάς της μορφή και μέσα από τη ζωγραφική.